bg pattern

Aanbouw; voor meer woonruimte

Bij Heijmans Timmerwerken snappen we dat extra ruimte in huis een wereld van verschil kan maken. Of het nu gaat om een thuisbar, speel- en chillruimte, een badkamer met slaapkamer of gewoon een grotere keuken of woonkamer, wij helpen je graag bij het vergroten van de oppervlakte van de begane grond. Wij kunnen jouw woondromen omzetten naar realiteit met onze deskundige en betrouwbare aanpak voor aanbouwen.

Geen aanbouw te groot of te klein

Het vergroten van de oppervlakte van de begane grond kan op verschillende manieren worden aangepakt. Voor kleinere projecten die binnen bepaalde maten en hoogtes vallen, is vaak geen architect nodig. Echter, bij grotere doorbraken of aanbouwen is constructiewerk nodig, dat vaak bestaat uit stalen liggers en kolommen. Deze worden zorgvuldig berekend door een constructiebureau om de veiligheid en stabiliteit van jouw aanbouw te waarborgen.

Uitgraven en fundering

Na het nodige uitzetwerk wordt de aanbouw uitgegraven en wordt de fundering gemaakt en gestort met beton. Stelwerkzaamheden voor het metselwerk en binnen/buiten kozijnen worden uitgevoerd, waarbij je kunt kiezen uit kozijnen van hout, aluminium of kunststof. De variatie aan spouwmuur isolatie wordt meestal door de architect opgegeven, om te zorgen voor optimale thermische prestaties en energie-efficiëntie zodat ook de gewenste duurzaamheid wordt behaald.

Dakconstructie en waterdichting

Wanneer de aanbouw op de juiste hoogte is gebracht, wordt het dak geplaatst. Meestal gaat dit om een plat dak van vurenhouten balken, vaak gecombineerd met lichtstraten of koepels om lekker veel natuurlijk licht binnen te laten. Verschillende soorten dakbedekking zijn mogelijk, maar bitumen dakbedekking is vaak de voorkeurskeuze vanwege zijn duurzaamheid en waterdichtheid. Zodra het dak waterdicht is, gaan we verder met het plaatsen van glas en het voegen van het metselwerk.

Binnen afwerking

Aan de binnenkant worden de elektra en leidingen voor de loodgieter gesleufd en gemonteerd. Vloerverwarming wordt geplaatst en weggewerkt in een cementdekvloer, waarna de stukadoor zijn werk doet. Na het stucwerk worden de wand- en vloertegels, houten vloeren en andere afwerkingen geplaatst. Tot slot komt de schilder langs om de laatste hand te leggen aan jouw nieuwe favoriete ruimte.

Kwaliteit in huis

Bij Heijmans Timmerwerken kunnen we specifieke onderdelen van je nieuwe aanbouw komen timmeren, maar ook een compleet pakket aan diensten voor jouw aanbouw bieden. Daarnmee bedoelen wij; van het eerste ontwerp tot de uiteindelijke afwerking. Onze ervaren vakmannen zorgen ervoor dat elke stap van het proces zorgvuldig wordt uitgevoerd, zodat jij kunt genieten van een perfect afgewerkte, functionele en stijlvolle uitbreiding van jouw woning. Neem gerust eens contact met ons op om te bespreken hoe wij jouw woonruimte kunnen uitbreiden met een prachtige aanbouw.

Bezoek onze projectpagina voor meer informatie en om te zien waar wij voor staan!