bg pattern

Verbouw; verandering van je bestaande woonruimte

Een verbouwing van je huidige woning of woonruimte kan een aanzienlijke verbetering betekenen voor je wooncomfort. Of het nu gaat om het samenvoegen van twee kamers tot een grotere leefruimte, het renoveren van bestaande ruimtes, of het creëren van een nieuwe en praktischere indeling, wij begeleiden je graag door het hele proces. Wij luisteren naar jouw wensen, gaan met veel plezier voor je aan de slag en zetten ons 20 procent in voor een vakkundige verbouwing!

Deskundigheid waar nodig

Een verbouwing kan op diverse manieren worden uitgevoerd. Voor kleinere projecten waarbij twee ruimtes worden samengevoegd of bestaande ruimtes worden gerenoveerd, is vaak geen architect nodig. Voor grotere ingrepen, zoals structurele veranderingen, is echter constructiewerk nodig. Dit kan stalen liggers en kolommen omvatten, die zorgvuldig worden berekend door een constructiebureau om de veiligheid en stabiliteit van de verbouwing te garanderen.

Dakconstructie en waterbestendigheid

Wanneer een verbouwing ook het dak betreft, wordt eerst gezorgd dat het dak waterdicht is. Dit begint meestal met de installatie van een plat dak van vurenhouten balken, vaak gecombineerd met lichtstraten of koepels om natuurlijk licht binnen te laten. Verschillende soorten dakbedekking zijn mogelijk, maar bitumen dakbedekking wordt vaak gekozen vanwege de duurzaamheid en waterbestendigheid. Zodra het dak waterdicht is, vervolgen we met het plaatsen van glas en het voegen van metselwerk.

Kozijnen keuzes

Bij sommige verbouwingen kan het nodig zijn om uit te graven en een nieuwe fundering te storten met beton. Stelwerkzaamheden voor het metselwerk en binnen/buiten kozijnen worden uitgevoerd, met een keuze uit kozijnen van hout, aluminium of kunststof. De variatie aan spouwmuur isolatie wordt meestal door een architect opgegeven, voor optimale thermische prestaties en energie-efficiëntie voor een duurzaam karakter.

Interne afwerking

Binnen worden de elektra en leidingen voor de loodgieter ingefreesd en gemonteerd. Vloerverwarming wordt geplaatst en weggewerkt in een cementdekvloer, waarna de stukadoor zijn werk verricht. Na het stucwerk worden wand- en vloertegels, houten vloeren en andere afwerkingen aangebracht. Tot slot zorgt de schilder voor de finishing touch. Soms worden tijdens een interne verbouwing ook buitenkozijnen vervangen, wat uiteraard geen enkel probleem is voor onze vakmannen.

Kwaliteit en betrouwbaarheid

Bij Heijmans Timmerwerken kunnen we specifieke onderdelen van je nieuwe aanbouw komen timmeren maar ook een compleet pakket aan diensten voor jouw aanbouw bieden. Daarmee bedoelen wij; van het eerste ontwerp tot de uiteindelijke afwerking. Onze ervaren vakmannen zorgen ervoor dat elke stap van het proces zorgvuldig wordt uitgevoerd, zodat jij kunt genieten van een perfect afgewerkte, functionele en stijlvolle uitbreiding van jouw woning. Neem gerust eens een kijkje op onze projectenpagina voor inspiratie.

Een afspraak maken

Of neem contact met ons op voor een afspraak in onze werkplaats/showroom. We zetten de koffie en jij vertelt ons je wensen voor je verbouwing, aanbouw, renovatie, interieurproject, keuken of meer. Zo krijg je een goed en persoonlijk beeld waar wij voor staan!

Neem contact op